Vi gør dine billeder til en unik oplevelse

Er du typen, som tager mange billeder med din telefon? En som gerne viser dine billeder frem, og som elsker at kigge dem igennem et stille øjeblik? Du er ikke den eneste.

Men du skal passe på dine billeder, for din telefon er ikke helt så pålidelig, som man gerne vil tro. Den lille elektroniske dims kan nemlig hurtigt gå i stykker, og hvis du ikke har taget en backup af dine billeder endnu, så vil alle dine billeder kunne blive slettet, inden du når at blinke næste gang.

Derfor har vi, hos RAVN & KO, en god idé til dig, som gerne vil have lidt mere ud af dine billeder. Vi kan nemlig tage dine billeder, og trykke dem på blandt andet en aluminiumsplade, som ikke bare gør dine billeder levende, men som giver dig en helt ny måde, at se dine billeder på.

Vi kalder det fototryk på aluminium – et produkt for både private, amatør- og professionelle fotografer.

Hint: Vil du bare se priser og størrelser så hop til bunden af siden >her<

Fototryk på aluminium – Hvad er det?

“Smukt, ganske enkelt”

– Kunde

Hos RAVN & KO har vi stor erfaring indenfor tryk på blandt andet aluminiumsplader. Vi ved, hvordan vi skal håndtere dine billeder, og vi ved hvordan, vi skal sætte dine fotos op præcis, som du ønsker det.

Fototryk på aluminium er et metaltryk, som bringer liv til dine billeder. Alle nuancer på dine billeder vil blive fremhævet, og det vil skabe et levende billede af dine motiver og minder.

Dine billeder får en fantastisk dybde, når de kommer på aluminium. Det giver et fuldstændigt fantastisk spil imellem billedets farver og dens helhedsbillede. Dine billeder vil ændre sig til en helt speciel og unik oplevelse for dig, din familie og dit publikum.

Det der gør, at dine billeder får denne specielle dybde er, at metalpladen bliver behandlet med et lag, som går ind og fremhæver blækket fra dit billede. Her får du den fuldendte oplevelse med lysere og klarere farver, levende detaljer og en dybere glans, end du nogensinde har set dine billeder i før.

Hos RAVN & KO tænker vi på dig og dine minder. Vi ser derfor dine billeder igennem, inden vi trykker dem. På denne måde kan vi rette eventuelle problemområder, inden selve trykken går i gang.

Inden vi trykker dit foto på aluminium, gør vi dine billeder 100% klar. Vi sikrer dig den bedst mulige kvalitet af dine fototryk, så du får den bedst mulige version af dit billede – og vi går ikke på kompromis med kvaliteten!

Inden vi færdiggøre din bestilling, vil vi være i tæt dialog med dig omkring dit billede. Her går vi det forventede resultat igennem med dig, og du kan komme med forslag til ændringer. Før din bestilling kan vi også være behjælpelige med grafisk arbejde (tekst og grafik) til dine billeder samt beskæring af disse.

Vi er her for dig hele vejen fra billede til fototryk på metalplade.

Tryk på alu_02
tryk på alu_01

Fremgangsmåden for fototryk på aluminium

Denne metode for fototryk på aluminium har været mulig i mange år. Dog har den aldrig været så high-tech, som den er i dag, og vi har mange muligheder for hele tiden at gøre kvaliteten og oplevelsen af dine billeder bedre.

Trykmetoden vi bruger kaldes sublimation. Denne metode giver dine billeder liv samtidig med, at metoden er holdbar og af fantastisk kvalitet. Sublimation giver dig et langt mere levende og smukkere resultat af dit fototryk.

Men hvordan foregår processen?

Før fototryk

Inden vi starter processen med fototryk på aluminium, gennemser vi dine billeder for eventuelle fejl og mangler. Vi kigger på dine billeder med grafiske øjne, så du kan få den fuldendte oplevelse af dine billeder.

Derefter skal du udvælge den farve, som din aluminiumsplade skal have. Du kan vælge mellem spejlblank, børstet sølv kobber og mange andre. Vi hjælper dig med, at tage det valg, som passer bedst til dig og dit billede.

Når et fototryk skal på en aluminiumsplade, skal billedet udskrives på et specielt varmeoverførselspapir. Dette papir er lavet specielt til sublimationsprocessen, og det er papiret der driver værket.

Ser du dit billede på papiret vil du ikke tro, at det kunne gå hen og ligne dit billede. Papiret får nemlig dit billede til, at ligne en gennemsigtig, gråligagtig version, som ikke indeholder meget ynde og dybde.

Men tøv ikke! Med et lille pust af en ca. 200° varm brise, vil dit billede blive helt fantastisk at se på.

Alu print_02
Tryk på aluminium_02

Under fototryk

Når vi påbegynder tryk af dit billede, vil billedet blive sat fast på den udvalgte aluminiumsplade. Her vil den blive overskyllet af en varme på ca. 200°, og et kraftigt tryk.

Temperaturen i ovnen er afhængig af størrelsen af pladen og farvesammensætningen i billedet, og den vil derfor variere fra billede til billede – det er her vores erfaring og know how kommer ind i billedet.

Efter kort tid under tryk og varmepåvirkning, vil billedet gå over i det vi kalder en sublimationsproces. I denne faseovergang går blækket direkte fra fast form til en gas uden nogen mellemliggende væskefase. Det vil sige, at den specielle blæk vi bruger, vil blive omdannet til en gasart, som overføres til aluminiumspladen.

Man kan sige, at billedet bliver brændt ind i aluminiumspladen. Dette tager et splitsekund, og så er dit billede fanget og bundet til pladen, og du har et fantastisk minde i mange år.

Efter fototryk

Når dit fototryk på aluminium er færdigt i varmepresseren, fjerner vi papiret fra metalpladen. Aluminiumspladen bliver derefter lagt til køling, og efter det er nedkølet er resultatet klart. Du vil her have et trykt billede, som vil holde i mange år uden, at dens intense farver og detaljer vil falme eller blegne.

Alu print_01
FotoTryk på aluminium_01

Hvorfor vælge fototryk på aluminiumsplader?

Der er mange fordele ved, at trykke dit billede på en aluminiumsplade:

  • Dit billede holder i mange flere år
  • Du får et anderledes foto, som passer ind alle steder
  • Det er let at rengøre
  • Billedets detaljer kommer virkelig til sin ret
  • Billedet vil ikke falme eller blegne med tiden, men opretholde sin gode kvalitet

Vi, hos RAVN og KO, har en sans for detaljer. Vi er opmærksomme på, at disse billeder betyder meget for dig og din familie, og derfor garanterer vi et perfekt tryk hver gang. Vi vil give dig det bedste resultat, så du er 100% tilfreds.

“Aluminiumsprint giver mine billeder et anderledes og mere markant udtryk, og mine kunder elsker at se deres billeder præsenteret på en anderledes måde.
En af de lækre fordele ved printet er, at billederne ikke nødvendigvis skal indrammes, og det giver mulighed for at præsentere et anderledes skarpt udtryk, og billedet kan således udstilles helt uforstyrret af en ramme. Som fotograf giver det mig mulighed for at udnytte hele printfladen, og den kreative frihed nyder jeg at have.”

– Fotograf Susanne Fischer // susannefischer.dk 

Tekniske data og priser

Prisliste er under udarbejdelse

Skriv til os info@ravnogko.dk hvis du ønsker priser og mål på pladerne

print på aluminiums plader

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.